10 Ağustos 2013 Cumartesi

Araba oyunlari



ARABA OYUNLARI

    Araba oyunları çocukların severek oynadıkları oyunlardır. Genellikle 4-14 yaşları arasındaki çocukların tercih ettiği oyunlar, arabaları modifiye etme, araba yarışları, araba park etme oyunları gibi oyunlardır.

Çocukların severek oynadıkları bu oyunlar hem vakit geçirmelerine hem de zeka gelişimlerine katkı sağlar. Son zamanlarda çocukların sıklıkla oynadığı araba oyunları son model arabalardan tutun da en eski model arabalara kadar her çeşit ara yüze sahip. Mesela araba park etme oyunu seviye atlayarak ilerlemekte olup başlangıçta kolay iken seviye atladıkça zorlaşacak ve çocuklarımız bir sonraki hedefine ulaşmak için oynayacaktır. Böylelikle hem zeka gelişimine katkıda bulunacak hem de hoş vakit geçirmiş olacak.

     Çok çeşitli kategorileri olan araba oyunlarının her çocuğun istediği tarzda olanı vardır. Araba oyunlarından en sevileni araç park etme oyunudur. Araba park etme oyununda belirli bir bölgede bulunan ve kesikli çizgilerle gösterilen bir alana aracın park etmesi istenmektedir. Oyuna başlanıldığında sağ sol aşağı ve yukarı yön tuşları ile arabanın güzergahı değiştirilir, park etme alanına sürülür ve arabanın tüm noktaları park etme alanındaki çizgileri geçmeyecek şekilde sabitlenir. Araba oyununun farklı bir versiyonu da süreyle yarışmalı olanıdır. Belli bir süre içerisinde arabayı park alanına park etmek istenmektedir. Aracı park ettikten sonra bölüm geçilir ve bir sonraki bölüm daha da zorlaşır. Seviye atladıkça zaman daralacak ve seviye zorlaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder